Позив - Дани Општине Бачка Топола 2022

Обавештавамо месне заједнице, установе културе и цивилне организације да ćе се серија програма поводом ДАНА ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА 2022 одржати од 9. до 18. септембра 2022. године. У циљу усклађење догађаја, чекамо пријаве оних организација које планирају догађај у оквиру Дана Бачке Тополе 2022 и желе да се њихов догађај уврсти на званични плакат.
Молимо пошаљите програмски план на председникопситне@бтопола.орг.рс најкасније до 19. јуна 2022. године и на следеćу поштанску адресу:

Обавештење за давање предлога за додељивање признања «Про урбе» у 2022. години

Признање «Про урбе» се додељује физичким и правним лицима чија је делатност или животно дело допринело развоју општине Бачка Топола очувању традиција, афирмацији и све општем напретку образовања, културног живота, уметности, физичке културе, унапређењу животне средине и других видова стваралаштва на територији општине Бачка Топола.

Предлоге за додељивање признања «Про урбе» могу поднети грађани, правна лица.

Предлози се подносе Одбору за награде и признања до 1. јуна 2022. године.

Пролећно чишћење након првомајског празника

Локална самоуправа општине Бачка Топола и Месна заједница Бачка Топола организују пролећно чишћење шеталишта и скупљање смећа на целој обали Бачкотополског језера уз учешће грађана, институција и цивилних организација. Наш циљ је да се након првомајског празника, у духу пролећног обнављања природе, заједничком акцијом уредимо шеталиште и околину језера.

Зборно место је у суботу 7. маја у 8 часова код ветрењаче.

Учесници акције треба да понесу са собом метле, ашове, грабуље и маказе за орезивање.

Очекујемо све заинтересоване!

Учинимо нашу околину лепшом!

Обавештење за гласање ван бирачког места

Укупан број пријављених бирача за гласање ван бирачког места у Општини Бачка Топола је 668.


За гласање ван бирачког места бирач се може пријавити на телефон: 0638569762 (Петер Седлар), 062783821 (Арпад Мак), или на е-маил адресу oikbt@btopola.org.rs , односно бирачком одбору на дан избора до 11.00 часова.

Ван бирачког места могу да гласају само лица која нису у могућности да дођу на бирачко место из здравствених разлога, особе са инвалидитетом и немоћна стара лица.

Оглас за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у другом кругу у општини Бачка Топола- дигитално јавно надметање

Председник општине Бачка Топола је уз сагласност Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС бр. 320-11-2747/2022-14 од дана 17.03.2022. год., донео Одлуку о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у општини Бачка Топола и расписао Оглас за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини бр.320-66/2022-И.