Energetska efikasnost - solarne panele - Pitanje i odgovori:

Poštovana,

molim vas za pojašnjenje dela teksta za javni konkurs za ugradnju solarne opreme na teritoriji Bačke Topole. Imam dva pitanja.

Prvo:

U odeljku IV tačka 6. Izjava o garancijina inverter i solarne panele, nejasan je tekst u zagradi ZA MERU UGRADNJA SOLARNIH PANELA - OBRAZAC 4 I 5).

Da li to znači da treba obavezno dostaviti obrasce 4 i 5 ukoliko privredni subjekt konkuriše za poslove ugradnje solarne opreme za električnu energiju? Da li su obrasci 4 i 5 ovavezan deo konkursne dokumentacije?

 

Drugo:

Da li je potrebno dostaviti uverenja koja izdaje poreska služba kojima se potvrđuje da je privredni subjekt izmirio obaveeze po osnovu javnih prihoda i ako je potrebno dostovati koji je najstariji datum izdavanja dokumenata koji će biti usvojen (koliko uverenja mogu biti stara) od datuma objave konkursa ili neki drugi?

Hvala na razumevanju unapred

 

Poštovani,

uslove koje podnosilac prijave treba ispunjavati su navedeni u Javnom konkursu koji su opisani u odeljku III, a u odeljku IV navedene su dokumentacije koje treba priložiti pri podnošenju prijave.

Uverenja koje izdaje poreska služba kojima se potvrđuje da je privredni subjekt izmirio obaveze po osnovu javnih prihoda nije potrebno dostaviti, ali  u skladu sa odeljkom IX,  u toku postupka ocene i izbora privrednih subjekata Komisija može od podnosioca prijave, prema potrebi, zatražiti dodatne informacije.