Дигитализација општинског управљања земљиштем

У склопу пројекта „Дигитализација општинског управљања земљиштем“ који је подржан кроз Програм развојног партнерства (девелоППП.де) Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), а који спроводе Немачка развојна сарадња (ГИЗ), ТелеГроуп и НАЛЕД, Општини Бачка Топола донирано је укупно 9 најсавременијих метео станица које прате параметре од значаја за пољопривредну производњу.

Метео станице су у стању да прикупљају податке о микроклиматским условима у реалном времену, као што су подаци о температури и влажности ваздуха и земљишта, количини падавина, влажности листа, сунчевој радијацији, јачини ветра и слично али и да предвиђају појаву болести и штеточина за велики број пољопривредних култура.

Подаци са метео станица доступни су свим закупцима државног пољопривредног земљишта али и власницима приватних пољопривредних газдинстава са територије Општине Бачка Топола.

Податке са метео станица могуће је користити кроз АгроЛИФЕ дигиталну платформу за управљање пољопривредном производњом. Потребно је да скинете мобилну апликацију са гоогле продавнице, бесплатно се региструјете и почнете да управљате својом пољопривредном производњом путем овог дигиталног асистента. Више о АгроЛИФЕ доступно је на следећој адреси – www.мојагролифе.цом.

Подаци са метео станица такође су доступни и путем следеће wеб странице - https://farmer.agrolife.world/.

За више информација о пројекту, АгроЛИФЕ апликацији и метео станицама потребно је обратити се Агенцији за економски развој.

trolist1

trolist2