Értesítés a kiskereskedelmi létesítmények munkaidejének korlátozásáról

A fogyasztók kiszolgálása tekintetében a kiskereskedelmi létesítmények munkaidejének korlátozása a rendkívüli állapot ideje alatt az alábbiak szerint végezhető:

- Hétfőtől péntekig 7.00 és 15.00 óra között;

- Szombaton: a 65 évnél idősebb polgárok számára 4.00 és 7.00 óra között, a többi polgár számára 8.00 és 12.00 óra között tarthatnak nyitva;

- A vasárnap munkaszüneti nap;

A logisztikai központok üzemeltetése és a létesítmények ellátása egész nap végezhető, a személyek mozgását meghatározó eljárásokkal és az alkalmazottak speciális munkalapjával összhangban.

A kereskedő, a fent említett ajánlással összhangban, önállóan határozhatja meg a munkaidőt az említett időtartamokban. Az említett ajánlásokat azonnal végre kell hajtani.

A kiskereskedelmi létesítményekben tíz négyzetméterenként egy fogyasztó tartózkodhat, az alapvető megelőző intézkedések és a fogyasztók fizikai távolságának tiszteletben tartása mellett, a Szerb Köztársaság Kormányának honlapján 2020. március 21-én közzétett értesítéssel összhangban: https://www.srbija.gov.rs/vest/453303/vlada-poostrila-mere-u-borbi-protiv-koronavirusa.php