Energiahatékonysági pályázat Topolya községben

Az energiahatékonyságot ösztönző pályázat keretében eszközbeszerzésre és kivitelezésre lehet majd pályázni Topolya községben, melynek környezetvédelmi és gazdasági szempontból is fontos szerepe van.

A lakosság önrésze mellett Topolya község Önkormányzata és a Bányászati és Energiaügyi Minisztérium is támogatja a beruházásokat, összesen 6-6 millió dinárral. Az önkormányzat és a minisztérium megkötötte az erre vonatkozó szerződést.

Következő lépésként a község pályázatot ír ki a kivitelező- és beszállító cégek számára, akiktől beszerezhető lesz az energiahatékonyság javításához szükséges felszerelés, és elvégzik az azokhoz kapcsolódó munkálatokat.

Ezt követően, előreláthatóan 1-1,5 hónap múlva, fogjuk kiírni a pályázatot a polgárok számára, melyről időben értesítjük őket Topolya község honlapján és a médián keresztül.

Felhívjuk a pályázni szándékozó polgárok figyelmét, hogy a pályázat megjelenése és a szerződéskötés előtt, ne vásároljanak és ne kezdjenek bele az ilyen jellegű munkálatokba. A szerződéskötés előtt megkezdett beruházásokat a pályázaton keresztül már nem tudják támogatni.

Hamarosan tájékoztatjuk a nyilvánosságot arról is, hogy a községünk területén élők pontosan milyen beruházásokra nyújthatják be pályázatukat.