Skip to main content

Asfaltiranje puta Bački Sokolac - Bačka Topola

Uskoro počinju radovi i biće izmenjen režim saobraćaja  na deonici između Bačkog Sokolca i Bačke Topole 

„Vojvodinaput“ će 24. jula početi renoviranje državnog puta broj 105 između Bačkog Sokolca i Bačke Topole. Na pojedinim deonicama na asfaltu su već osvanule crvene oznake koje označavaju početak priprema. Predviđeno je da radovi, koje podržava Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, traju dva meseca, i ono što je sigurno da će biti ograničenja saobraćaja. Saobraćaj će se najverovatnije odvijati u jednoj kolovoznoj traci i biće obeležen adekvatnom saobraćajnom signalizacijom. Predsednik opštine Adrijan Satmari rekao je da je obnova puta koji povezuje Bačku Topolu sa Starom Moravicom od najveće važnosti za Bačku Topolu i da opština već duže vreme na nekoliko foruma lobira kod vlasti da cela deonica bude obnovljena.

- Za našu opštinu je od velikog značaja kompletna obnova puta koji povezuje Bačku Topolu sa Starom Moravicom, jer je reč o veoma prometnoj deonici, a kao što je poznato, stanje ove deonice je odavno zrelo za ponovno asfaltiranje. Pre dve godine, 2021. godine, deo koji povezuje Staru Moravicu sa Bačkim Sokolcem, koji je već bio u kritičnom stanju, dobio je novi sloj asfalta. Već tada smo dobili obećanje nadležnih da će se radovi nastaviti u najkraćem mogućem roku. Renoviranje puta je postalo neodložno ne samo zbog građana koji ovde žive, već i zbog toga što ta deonica povezuje Bačku Topolu sa graničnim prelazom Bajmok-Bačalmaš – saznajemo od Predsednika opštine. On je takođe skrenuo pažnju na mogućnosti korišćenje alternativnih puteva u narednih dva meseca.

- U svakom slučaju, molimo za strpljenje građana koji koriste predmetnu deonicu puta u narednim nedeljama. Ako radovi na deonici i vaše odredište to dozvoljavaju, savetujemo vam da izbegavate nepotrebno čekanje.  Posle izvesnog vremena moći će da zaobiđu radove na lokalnom putu ka Karađorđevu, koji vodi na deonicu državnog puta broj 100, Subotica-Bačka Topola u blizini Zobnatice. Zbog toga će stanovnici ovog tihog malog naselja verovatno morati da očekuju značajno povećanje saobraćaja, dodao je Adrijan Satmari.

Izvor: „Mađar So” (Magyar Szó)

Desni baner