Skip to main content

Vesti-galerija

Desni baner

Sadnja drveća u opštini Bačka Topola

U prvim mesecima godine u opštini Bačka Topola će se održati akcija sadnje drveća zahvaljujući opštini Bačka Topola i Javnom preduzeću „Vojvodinašume”. Partneri lokalne samouprave u akciji su mesne zajednice, Ekološko društvo „Arkus”, opštinska lovačka društva, Ekološko udruženje ribolovaca "Jezero", kao i druge civilne organizacije. Zahvaljujući zajedničkoj saradnji, u opštini će biti zasađeno oko 4.700 sadnica drveća, među kojima su bele topole, američki jasen, bagrem, vrba, tisa, breza i razne sadnice ukrasnog drveća.

Održane su Sportske igre mladih a Bačkoj Topoli

U sportskoj hali Osnovne škole „Čaki Lajoš“ održano je svečano otvaranje Sportskih igara mladih u Bačkoj Topoli. Na manifestaciji su bili prisutni Adrian Satmari, Predsednik opštine, funkcioneri lokalne samouprave, direktori osnovnih škola „Čaki Lajos“ i „Nikola Tesla“, kao i Adriana Vilagoš, šampionka u bacanju koplje koja je zajedno sa takmičarima upalila baklju prijateljstva. 

Javna rasveta u opštini Bačka Topola biće potpuno obnovljena do proleća

Opština Bačka Topola zaključila je ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa PLC Interenergo i Smart Energy Investment d.o.o., zahvaljujući kojem će do kraja februara biti obnovljena javna rasveta na celom području opštine Bačka Topola. Predsednik opštine, Adrian Satmari zajedno sa svojim kolegama je posetio radove na Senćanskom putu u Bačkoj Topoli. Satmari je istakao da će postavljanje 5.660 novih, štedljivih rasvetnih tela rezultirati značajnim uštedama u budžetu, a opština će iz tih ušteda finansirati ovaj projekat.

Vremenska kapsula pronađena je u zgradi bivšeg hotela u Bačkoj Topoli

U toku su radovi na rekonstrukciji nekadašnjeg hotela u Bačkoj Topoli. Radnici koji trenutno izvode radove, prilikom rušenja jednog od zidova, pronašli su pismo u staklenoj boci, odnosno vremensku kapsulu, koju su predali Domu kulture opštine Bačka Topola kome je poverena koordinacija radova. Pismo je napisao Lajoš Kiškarolj, rođen 1903. godine, koji je nekada bio trgovac, ali je u avgustu 1957.

Predsednik opštine posetio je prvorođenu bebu u Bačkoj Topoli

Adrian Satmari Predsednik opštine, Nimrod Tomik zamenik Predsednika opštine, Viktor Kovač član Opštinskog veća, Daniel Holo predsednik Saveta mesne zajednice, Budimir Marić sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta i Dr Čila Ileš direktorka Doma zdravlja Dr Hadži Janoš u Bačkoj Topoli posetili su i predali poklon prvorođenoj bebi u novoj 2024. godini sa teritorije opštine Bačka Topola.  Ćerka Oros Malvine, Leona, rođena je 16. januara u Bačkoj Topoli.

Klizalište ostaje sve do 11. februara u Bačkoj Topoli

Iskustvo proteklih nedelja pokazuje da je interesovanje za klizanje u Bačkoj Topoli veće nego što se očekivalo. Iz tog razloga, glavni pokrovitelj, Lokalna samouprava Opštine Bačka Topola kao i organizatori, Mesna zajednica Bačka Topola, Javno preduzeće “Komgrad” i Dom kulture opštine Bačka Topola odlučili su da montažno klizalište ostane duže od planiranog kako bi zainteresovani mogli besplatno da uživaju u čarima klizanja sve do 11. februara.