Skip to main content

Vesti-galerija

Desni baner

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji buduće administrativno-društvene zgrade u centru Bačke Topole

Dom kulture opštine Bačka Topola zaključio je ugovor sa novim izvođačem radova na osnovu,  koje se radovi na obnovi nekadašnjeg hotela i budućeg administrativno-društvenog kompleksa u centru Bačke Topole, mogu nastaviti. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, izabran je novi izvođač koji je dao najpovoljniju ponudu. Ugovor je potpisan sa kompanijom „Inobačka“, koja ima rok od 480 dana da završi zgradu. Međutim, prema njihovim planovima, ugovorom preuzete poslove mogu da završe u kraćem roku.

„LépÉsKÉK - Kreirajmo zajedno svet koji je razumljiv i pristupačan i osobama sa intelektualnim teškoćama”

13-og i 14-og oktobra je održana konferencija povodom otvaranja projekta koji nosi naziv „LépÉsKÉK - Kreirajmo zajedno svet koji je razumljiv i pristupačan i osobama sa intelektualnim teškoćama”, a koji će Humanitarno društvo „Bethesda” realizovati u partnerstvo sa kolegama iz srodne organizacije iz Segedina.

Održan je 17. CACIB u Bačkoj Topoli

15. oktobra na Vašarištu je održana 17. Međunarodna izložba pasa u Bačkoj Topoli, koju je otvorio Tomik Nimrod, Zamenik predsednika opštine Bačka Topola.

U organizaciji Kinološkog društva Bačka Topola, međunarodno takmičenje je održano 17. put, ali je 41. put organizovana izložba pasa u Bačkoj Topoli.  Ove godine na takmičenje je prijavljeno 617 pasa iz 25 zemalja sveta.

Оdlaže se zatvaranje železničkog prelaza na Senćanskom putu

Shodno obaveštenju izvođača radova na brzoj pruzi, odložiće se zatvaranje železničkog prelaza na Senćanskom putu, planirano za 25. jul. Prema njihovim planovima, to će se desiti sledeće nedelje, nakon što prelaz na Bečejskom putu biće otvoren za saobraćaj, o čemu će javnost biti obaveštena. Očekuje se da će pešački i biciklistički prelaz kod Inomaga biti otvoren početkom septembra.

Predsednik Opštine Bačka Topola priredio je svečani prijem za nosioce Vukove diplome

Opština Bačka Topola je ove godine uručila poklone za 47 učenika koji su školovanje završili sa izuzetnim rezultatom. Predsednik opštine Bačka Topola Adrijan Satmari je u velikoj sali Skupštine opštine primio učenike osnovnih i srednjih škola, nosioce Vukove diplome, koji su dočekani kratkim prigodnim programom. Vukovu diplomu je ove godine dobilo 47 učenika, od kojih je 38 završilo osnovnu školu, dok je 9 završilo srednju školu.

Povećan je obim sredstava namenjenih za unapređenje energetske efikasnosti u opštini Bačka Topola

U 2023. godini za konkurs za unapređenje energetske efikasnosti u opštini Bačka Topola predviđeno je 20 miliona dinara. Lokalna samouprava je uspešno učestvovala u ovogodišnjem konkursu Ministarstva rudarstva i energetike za podsticanje energetske efikasnosti. Predsednik opštine, Adrian Satmari je 20. jula sa ministarkom rudarstva i energetike, Dubravkom Đedović potpisao ugovor o realizaciji pomenutog projekta.

Železnički prelaz na Bečejskom putu biće otvoren, a na Senćanskom putu biće zatvoren za saobraćaj

Obaveštavamo građane da su radovi na izgradnji brze pruge u Bačkoj Topoli takođe prešli u narednu fazu. Prema informacijama izvođača radova, pružni prelaz na Bečejskom putu biće ponovo pušten za saobraćaj sledeće nedelje, u utorak, 25. jula. Istovremeno, železnički prelaz na Senćanskom putu biće zatvoren za saobraćaj motornih vozila, ali će se ovom deonicom pruge i dalje moći preći pešice i biciklom. Motorna vozila će moći da koriste prelaz na Bečejskom putu.