Skip to main content

Вести-галерија

Додатних 100 хиљада динара субвенције добровољним ватрогасним друштвима

Председник општине Бачка Топола, Адриан Сатмари, потписао је уговор о подршци у износу од 100 хиљада динара са представницима општинских добровољних ватрогасних друштава. Ови уговори су закључени на основу одлуке о цивилној заштити, чији важан део чине ватрогасци добровољци, који се могу мобилисати у свакој ванредној ситуацији или катастрофи. На овај начин, поред подршке добијене на јавном конкурсу, остварили су право на додатне субвенције коју могу користити за усавршавање ватрогасаца и обнову своје опреме.

Субвенције за удружења грађана и спортске организације

Локална самоуправа Бачка Топола и ове године додељује субвенције удружењима грађана на територији општине. Право учешћа на овом конкурсу су имали удружења која делују у области развоја привреде и предузетничке делатности, заштите животне средине, социјалне и дечије заштите, вере, новинско издавачке делатности, противпожарне заштите, пољопривреде, техничке и саобраћајне културе, као и удружења која пружају административно-техничку подршку пољопривредним произвођачима.

Обавештење за упис у Предшколску установу "Бамби" Бачка Топола за школску 2024/2025. годину

Обавештење за упис у Предшколску установу "Бамби" Бачка Топола за школску 2024/2025. Годину

Обавештавамо Вас да ће упис у предшколску установу за децу"Бамби" из Бачке Тополе бити  у периоду од 15.04.2024. до 10.05.2024. године.

Пријем захтева и допуна документације врши ће се у периоду од 15.04.2024. до 10.05.2024. године.

„Lake Fest” по трећи пут у Бачкој Тополи

Претходних година велику популарност је стекао фестивал „Lake Fest”, који се одржавао почетком лета. На полуострву Бачкотополског језера 22-ог и 23-ег јуна сви љубитељи забавне музике и посетиоци фестивала моћи ће да уживају у наступима популарних извођача.

Садња дрвећа у општини Бачка Топола

У првим месецима године у општини Бачка Топола ће се одржати акција садње дрвећа захваљујући општини Бачка Топола и Јавном предузећу „Војводинашуме”. Партнери локалне самоуправе у акцији су месне заједнице, Еколошко друштво „Аркус”, општинска ловачка друштва, Еколошко удружење риболоваца "Језеро", као и друге цивилне организације. Захваљујући заједничкој сарадњи, у општини ће бити засађено око 4.700 садница дрвећа, међу којима су беле тополе, амерички јасен, багрем, врба, тиса, бреза и разне саднице украсног дрвећа.

Одржане су Спортске игре младих а Бачкој Тополи

У спортској хали Основне школе „Чаки Лајош“ одржано је свечано отварање Спортских игара младих у Бачкој Тополи. На манифестацији су били присутни Адриан Сатмари, Председник општине, функционери локалне самоуправе, директори основних школа „Чаки Лајош“ и „Никола Тесла“, као и Адриана Вилагош, шампионка у бацању копље која је заједно са такмичарима упалила бакљу пријатељства.