Ugrás a tartalomra

Hírek-Galéria

Desni baner

Fásítás Topolya községben

A topolyai Önkormányzat és a Vajdaság Erdei Közvállalat jóvoltából az év első hónapjaiban faültetési akcióra kerül sor Topolya községben. Az akcióban az önkormányzat partnerei a helyi közösségek, az Arcus Környezetvédő Egyesület, a községbeli vadászegyesületek és társaságok, a Tó Környezetvédő és Sporthorgász-egyesület, valamint más civil szervezetek is.

Megtartották az Ifjúsági Sportjátékokat Topolyán

A Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnokában tartották meg az Ifjúsági Sportjátékok topolyai nyitóünnepségét. A rendezvényen részt vett Szatmári Adrián községi elnök, az önkormányzat tisztségviselői, a Csáki Lajos és a Nikola Tesla Általános Iskolák igazgatói, valamint Világos Adriana gerelyhajító-bajnok is, aki a versenyzőkkel közösen gyújtotta meg a barátság fáklyáját.

Aláírták az energiahatékonysági pályázat szerződéseit

113 sikeres pályázó írhatta alá az energiahatékonysági program szerződéseit Topolyán. 

Támogatásként a Topolya község Önkormányzata 10 millió dinárt, valamint a Bányászati- és Energiaügyi Minisztérium további 10 millió dinárt látott elő erre a célra, de a pályázóknak önrészt is biztosítani kell, így a program összértéke ebben a körben mintegy 45 millió dinár. A szerződéseket Szatmári Adrián községi elnöktől vehették át a nyertes pályázók.

 

Tavaszig teljesen megújul a közvilágítás Topolya községben

A topolyai Önkormányzat a PLC Interenergo és a Smart Energy Investment Kft.-vel kötött köz-magán partnerségről szóló szerződést, melynek köszönhetően február végéig Topolya község egész területén megújul a közvilágítás. Szatmári Adrián községi elnök és munkatársai Topolyán, a Zentai úton tekintették meg a javában zajló a munkálatokat. Szatmári elmondta, hogy az 5660 új, takarékos lámpatest felszerelése jelentős megtakarítást eredményez a költségvetésben, az önkormányzat pedig ebből a megtakarításból fogja finanszírozni a projektumot.

Időkapszulát találtak az egykori topolyai hotel épületében

Zajlanak az egykori topolyai hotel átépítési munkálatai. A jelenleg ott dolgozó munkások az egyik fal megbontásakor egy üvegbe rejtett levelet, azaz egy időkapszulát találtak, melyet átadtak a munkálatok koordinálásával megbízott Művelődési Háznak. A levelet az 1903-ban született Kiskároly Lajos írta, aki korábban kereskedő volt, de 1957.

Topolya község elnöke meglátogatta az év első topolyai babáját és anyukáját

Szatmári Adrián községi elnök, Tomik Nimród a községi elnök helyettese, Kovács Viktor tanácstag, Holló Dániel a helyi közösség tanácselnöke, Budimir Marić a Vöröskereszt topolyai szervezetének titkára és dr. Illés Csilla a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház igazgatónője meglátogatták és megajándékozták 2024 első Topolya községbeli babáját. Orosz Malvina kislánya, Leona január 16-án született Topolyán.

Egészen február 11-éig marad a korcsolyapálya Topolyán

Az elmúlt hetek tapasztalata azt mutatja, hogy a vártnál is nagyobb az érdeklődés a korcsolyázás iránt Topolyán. Emiatt a fő támogató, Topolya község Önkormányzata, valamint a szervezők a topolyai helyi közösség, a Komgrad Közvállalat és a Művelődési Ház úgy döntöttek, hogy a tervezettnél tovább üzemeltetik a korcsolyapályát, így az érdeklődők továbbra is ingyenesen, egészen február 11-éig élvezhetik a korcsolyázás örömeit.