Ugrás a tartalomra

Megtartották az Ifjúsági Sportjátékokat Topolyán

A Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnokában tartották meg az Ifjúsági Sportjátékok topolyai nyitóünnepségét. A rendezvényen részt vett Szatmári Adrián községi elnök, az önkormányzat tisztségviselői, a Csáki Lajos és a Nikola Tesla Általános Iskolák igazgatói, valamint Világos Adriana gerelyhajító-bajnok is, aki a versenyzőkkel közösen gyújtotta meg a barátság fáklyáját.

Szatmári Adrián községi elnök köszöntötte a résztvevőket, aki hangsúlyozta, az önkormányzat számára fontos a sport támogatása, az egészséges életmód, a tolerancia és a környezetvédelem népszerűsítése. Ezért is jó, hogy ez a rendezvény már Topolyán is megrendezésre kerül, hiszen mindezeket az értékeket képviseli. 

Miodrag Gogić, az Ifjúsági Sportjátékok igazgatója is köszöntötte a topolyai résztvevőket, és elmondta, örömmel tölti el, hogy Topolya is csatlakozott a játékokhoz. A nyitórendezvényen a Csáki Lajos Általános Iskola és a Nikola Tesla Általános Iskola tanulói mérkőztek meg egymással a „Zero Waste – Légy a játék része – Őrizzük meg a bolygónkat“ elnevezésű edukatív-sport vetélkedőn. 

Az Ifjúsági Sportjátékokat 11. alkalommal tartják meg Szerbiában, Horvátországban viszont már 28 éve, Bosznia-Hercegovinában pedig 14 éve versenyezhetnek egymással a diákok. Idén januártól Szlovénia is részt vesz. Hamarosan Magyarország, Montenegró és Észak-Macedónia is csatlakozik. 

igreigre
igreigre

Desni baner