Skip to main content

Одржане су Спортске игре младих а Бачкој Тополи

У спортској хали Основне школе „Чаки Лајош“ одржано је свечано отварање Спортских игара младих у Бачкој Тополи. На манифестацији су били присутни Адриан Сатмари, Председник општине, функционери локалне самоуправе, директори основних школа „Чаки Лајош“ и „Никола Тесла“, као и Адриана Вилагош, шампионка у бацању копље која је заједно са такмичарима упалила бакљу пријатељства. 

Председник општине је поздравио присутне и нагласио је да локална самоуправа сматра важним подржавање спорта, промовисање здрав начин живота, толеранције а такође и заштите животне средине. Ова манифестација представља све ове вредности  и добро је што је коначно стигла и у наш град. 

Миодраг Гогић, директор Спортских игара младих је такође поздравио учеснике и истакао је да му је веома драго што се и Бачка Топола прикључила овој манифестацији. На отварању ученици основних школа „Чаки Лајош“ и „Никола Тесла“ су се такмичили на едукативно-спортском такмичењу „Zero Waste – Буди део игре – Чувајмо нашу планету“. 

Спортске игре младих у Србији се одржава већ 11. пут, у Хрватској се организује већ 28 година, у Босни и Херцеговини 14 година, од јануара ове године присуствује и Словенија, а ускоро ће се прикључити  Мађарска, Црна Гора и Северна Македонија.

igreigre
igreigre