Ugrás a tartalomra

PIAC Közvállalat

Az intézmény hivatalos elnevezése: PIAC Közvállalat

Cím: Karađorđe u. sz.n.

Telefonszám: 024/715-198

E-mail cím: trznicabt@stcable.rs 

Honlap: www.trznicabt.co.rs 


A topolyai Piac Piacfenntartó és Szolgáltató Közvállalatot, Karađorđe u. 6. sz. (rövidítve: Topolyai Piac KV) a topolyai Községi Képviselő-testület határozatával, 2001. december 20-án alapították meg. 

A Piac KV bejegyzett tevékenysége: kiskereskedelem standokon és piacokon.

Bejegyzett tevékenysége keretében a Piac KV ellátja a piaci pultok és a piactér, a vásártér és a jószágpiac terének bérbeadásának, illetve használatra bocsátásának, továbbá az üzlethelyiségeinek bérbeadásának, illetve használatra bocsátásának teendőit is.

A Piac KV a piac területén végzi tevékenységét - állami tulajdonú városi építési telek, 6595 számú telek Topolya-város k.k 8830 nm összterület 2006. augusztus 25-i, 464-14/2006 számú szerződéssel használatba bocsájtották. A piac területén két üzleti csarnok lett felépítve, melyekben a Közvállalat tevékenységét végezi.

Továbbá tevékenységet folytat még a vásártér és a jószágpiac területén A piaci és vásári áruforgalomról szóló határozat (Topolya Község Hivatalos Lapja, 2003/4. szám) alapján, mely szerint Topolyán a piacok és vásárok irányítását a topolyai Piac KV végzi.

A topolyai Piac KV bejegyzett és megbízott tevékenysége keretében, parkoló területének karbantartását és kezelését is végzi, amely északról és délről kapcsolódik a piac területéhez és a piacok és vásárok használati területét képezik.  (A 2014.01.13-i keltezésű 464-1/2014-V számú szerződéssel és a 2014.01.16-i 464-1/2014-V-1 számú 1. számú szerződés melléklettel ideiglenes használatra bocsájtották)

A Piac KV saját bevételi forrásaiból finanszírozza ügyvitelét, és megalakulása óta nem használt fel költségvetési forrásokat.

Küldetés

Az alkalmazottak napi elkötelezettsége és motiválása új ötletek kidolgozására a rendelkezésre álló üzleti  kapacitások bővítése, javítása és korszerűsítése érdekében, valamint, hogy: 
- az eladók számára a maximális feltételeket biztosította termékeik forgalmazásához és bevételszerzéshez, a fogyasztóknak pedig nagyobb választási lehetőséget biztosított a versenykörnyezetben
- vonzó környezet kialakítása és minden meglévő erőforrás felhasználása szükséges, amelyben a fogyasztók és az eladók kellemes, ösztönző és könnyen elérhető környezetet élvezhetnek
- a kisebb termelők ösztönzése arra, hogy ezeken a hagyományos területeken eredeti, értékesebb élelmiszerek jellemzőivel rendelkező termékeket kínáljanak : Regionális márkák, földrajzi jelzéssel ellátott élelmiszerek és bioélelmiszerek

Jövőkép

A kiskereskedelmi piacoknak (Piac) a jövőt az új tartalmak bevezetésében kell keresni::
-értékesebb és bioélelmiszer; 
-friss gyümölcsök és zöldségek (egy jól ismert termelőtől, aki egyben eladó is); 
-olyan terméket kínáljon, amely ugyanazon a napon jut el „a termőföldtől az asztalig”. 
-Párbeszédet kell kialakítania célcsoportjaival.
Ezért globális értelemben a piaci aktivitás alakulásának vetületét fogjuk keresni a kínálat tartalmi gazdagításában,
- egyrészt a piac infrastrukturális rendezése és felszerelése az Élelmiszerbiztonsági Törvénynek megfelelően
-másrészt megőrizve sajátosságukat.   A vevők, fogyasztók és szolgáltatások igénybevevői, akiket a közös, Felhasználó fogalom köt össze, jelentik a cég tevékenységének kiinduló és végpontját. 
Az elkövetkező években üzleti folyamatokat alakítunk ki a cégben, hogy növeljük az értékeket a felhasználók számára.